Редовните физически упражнения повишават успеха на младежите в училище, сочи анализ на

...
Редовните физически упражнения повишават успеха на младежите в училище, сочи анализ на
Коментари Харесай

Редовните физически упражнения повишават успеха на младежите в училище

Редовните физически упражнения повишават триумфа на младежите в учебно заведение, сочи разбор на учени от университета в Дънди, Англия.

Цитираното от British Journal of Sports Medicine проучване сочи, че това важи изключително доста при девойките.

Учените са анализирали метода на живот и триумфа в учебно заведение на близо 5000 деца, родени във Англия през 1991-1992 година.

Когато децата са били на 11 години, откривателите са измерили физическата им интензивност в продължение на 3-7 дни благодарение на акселерометър. Данните са посочили, че средно момчетата отелят на спорта 29 минути, а девойките - 18 минути дневно. А това е много по-малко от нужния им час физическа интензивност, считат учените.

Те са отчели и други фактори като тежестта при раждането и сега на проучването, възрастта на майката, обществени и стопански фактори и така нататък

След това откривателите са оценили триумфа на младежите по британски, математика и естествени науки на възраст 11, 13 и 15-16 години.

Резултатите са посочили, че на всяка възраст младежите са повишавали толкоз повече триумфа си, колкото повече са спортували.

Учените допускат, че физическите извършения въздействат по друг метод на мозъка на представителите на другите генерации.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР